Производи > По групи на производи
НаназадKemaПечати
HIDROSTOP DP
Водонепропустлив дисперзивен премаз
HIDROSTOP DP

1К, трајноеластичен, водонепропустлив премаз на база на полимерна дисперзија со полнила и посебни додатоци. HIDROSTOP DP е наменет за изработка на заштитен водонепропустен слој под керамичките плочки. Се употребува за дихтување на тучеви, санитарија, купатила и перални, за внатрешна употреба. За лепење на керамика на HIDROSTOP DP мора да употребиме исклучиво флексибилни лепила, како на пр. KEMAKOL FLEX 170.

 

  • Еднокомпонентна трајноеластична водонепропустлива маса
  • За водонепропустлив премаз под керамички плочки
  • Едноставно и брзо нанесување со ваљак
  • Спречува пробив на влага
  • Не е за директен притисок на вода
  • За внатрешна употреба
Потрошувачка:
цца. 1,0 кг/м2 за секој слој со дебелина 0,5 мм
Пакување:
5/1 100 кантички/палета